21 Οκτ 2009

Τεν Κάτε: «Με καρδιά και αφοσίωση»


Τη νίκη, που θα φέρει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης στους «32» του Europa League, ζήτησε ο Χενκ Τεν Κάτε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει του αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς.

«Περιμένω να παίξουμε με καρδιά και αφοσίωση. Πρέπει να παίξουμε για τον κόσμο μας, αυτό πρέπει να κάνουμε συνέχεια. Εύχομαι οι Έλληνες Θεοί να είναι ακόμα πάνω από την Αθήνα και να μας φέρουν τύχη. », δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός, ενώ ερωτηθείς αν για την ομάδα του αποτελεί κίνητρο το γεγονός ότι ο αντίπαλος μετρά αήττητο σερί από το 2002 σε εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς, απάντησε: «Δεν είναι κίνητρο για μας τι κάνει η Στουρμ. Εμείς θέλουμε να νικήσουμε και αν τα καταφέρουμε μπορεί να είμαστε ακόμη και πρώτοι. Είναι καλή ομάδα η Στουρμ, με αμυντικές αρετές, κάτι που φάνηκε στο ματς με τη Γαλατασαράι. Έχει καλή φυσική κατάσταση. Πρέπει να έχουμε πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα για να μην κάνουν αντεπιθέσεις».

Όσο για τις μεταπτώσεις που παρουσιάζει η ομάδα του από ημίχρονο σε ημίχρονο, είπε: «Κάθε ματς διαρκεί 90 λεπτά. Στο πρώτο 45λεπτο ο αντίπαλος έχει δυνάμεις και μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό μας, ενώ στη συνέχεια κουράζεται. Ως τώρα έχουμε αντιμετωπίσει ομάδες που αμύνονται στο μισό γήπεδο», ενώ για το αν προβληματίζεται από την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, είπε: «Σε επτά ματς έχουμε δεχτεί μόλις τρία γκολ. Οι αντίπαλοι κάνουν ευκαιρίες, αλλά κι εμείς κάνουμε. Αν είχαμε επιτυχία σε κάθε ευκαιρία, θα είχαμε φτάσει τα 40 γκολ. Στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται όλες οι ευκαιρίες γκολ. Έπρεπε να είχαμε νικήσει στην Καβάλα γιατί είχαμε περισσότερες ευκαιρίες».

Σε ερώτηση για το αν το προσεχές διάστημα θα κάνει rotation, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος της ομάδας του, απάντησε: «Ίσως ναι. Έχουμε να παίξουμε πολλά ματς, οι διεθνείς προέρχονται από συνεχή παιχνίδια. Το πρόγραμμα είναι βαρύ, γι’αυτό επέλεξα να ξεκουράσω την Κυριακή τον Καραγκούνη και τον Σαλπιγγίδη. Αν έπαιζαν θα λέγατε γιατί δεν ξεκουράστηκαν. Πάντα υπάρχει μια ερώτηση».

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος χαρακτήρισε το ματς με τη Στουρμ ευκαιρία να «κερδίσει» και πάλι η ομάδα τον κόσμο της. «Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πρέπει να νικήσουμε. Η Στουρμ απέδειξε πως είναι καλή ομάδα παίρνοντας βαθμό στην Τουρκία, πράγμα που δεν είναι εύκολο. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο μας πως ό,τι έγινε στην Καβάλα ήταν ένα λάθος και να μην κάνουμε το ίδιο λάθος δύο φορές».

Ανοικτά χαρτιά ή… μπλόφα;

Ο Χενκ Τεν Κάτε παρουσίασε όλα τα χαρτιά του στις δοκιμές των προηγούμενων ημερών και όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με 4-2-3-1. Ο Τζόρβας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Γκάμπριελ θα αγωνιστεί ως δεξιός και ο Σπυρόπουλος ως αριστερός μπακ, ενώ ο Βύντρα θα αποτελεί τον παρτενέρ του Σαριέγκι στα στόπερ, με τον Μπιέρσμιρ να είναι στον πάγκο. Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνης θα είναι το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Καραγκούνη σε πιο ελεύθερο ρόλο, τον Λέτο ως αριστερό εξτρέμ και τον Σαλπιγγίδη ως δεξιό, ενώ ο Σισέ θα είναι ο σέντερ φορ.

Ο Ολλανδός τεχνικός θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, εκτός των Σεϊταρίδη, Μαρίνου, Τζιόλη, Μαχλελή, Κλέιτον, Μάντζιου και Πετρόπουλου, που δεν βρίσκονται στα πλάνα του για το παιχνίδι με τους Αυστριακούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου