21 Ιουλ 2010

Το χρονικό ενός... προαναγγελθέντος «θανάτου»!

Το χρονικό ενός... προαναγγελθέντος «θανάτου»! Η Βολίδα Κάτω Γαρούνα αποσύρεται από τη Δ' Εθνική και αυτό είναι πλέον οριστικό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου πριν από μερικές εβδομάδες είχε συνεδριάσει και είχε πάρει την απόφαση για αποχώρηση, για καθαρά οικονομικούς λόγους, αφήνοντας πάντως ένα... ανοικτό «παραθυράκι», μήπως βρεθεί κάποιος χορηγός (χρηματοδότης) ή μήπως υπάρξει συνεργασία με τον ΑΟ Κέρκυρα, αφού είχε εκδηλώσει τέτοια πρόθεση ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ο Γιώργος Λιμπάντσης.Τελικά, όμως, ούτε το ένα συνέβη ούτε το άλλο κι έτσι η Διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» θέτει σε ισχύ την αρχική της απόφαση.


Έτσι, ύστερα από τρεις συνεχόμενες σαιζόν αξιοπρεπούς παρουσίας στη Δ' Εθνική, όπου μάλιστα στις δύο τελευταίες πρωταγωνίστησε στο Πρωτάθλημα τιυ 5ου Ομίλου, το συγκρότημα του κάτω Γαρούνα «αποχαιρετά» την Κατηγορία και υποβιβάζεται... οικειοθελώς! Ήδη, οι άνθρωποι του σωματείου έχουν ετοιμάσει τα σχετικά έγγραφα κι εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα δηλώσουν τη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα της Α1' τοπικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Κέρκυρας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου δεν είχε άλλη επιλογή, αφού η επιβίωση της ομάδας στο επίπεδο της Δ' Εθνικής ήταν εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη. Τα έξοδα ήταν υπέρογκα, τόσο για τις εκτός έδρας μετακινήσεις όσο και για την πληρωμή των εντός έδρας διαιτησιών, την ίδια ώρα που το σωματείο δεν είχε από πουθενά πόρους. Επαρκή φίλαθλο κόσμο δεν διαθέτει, για έσοδα από τα εισιτήρια, ενώ η Πολιτεία δεν καταβάλει την προβλεπόμενη επιχορήγηση. Επίσης, το βασικό στήριγμα της Βολίδας, δηλαδή ο Δήμος Αχιλλείων, ετοιμάζεται να καταργηθεί βάσει του νόμου «Καλλικράτης». Έτσι, λοιπόν, οι άνθρωποι των «κιτρινόμαυρων» βλέποντας πως δεν υπάρχουν άμεσες λύσεις, αλλά ούτε και κάποιο... φως στον ορίζοντα, οδηγήθηκαν στη δυσάρεστη απόφαση να μη δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, αλλά σε εκείνο της Α1' τοπικής, όπου οι απαιτήσεις είναι λιγότερες και τα έξοδα ελάχιστα.
Ο... ηθελημένος υποβιβασμός της Βολίδας αποτελεί τεράστιο πλήγμα για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, αφού πλέον μένει με δύο μόλις εκπροσώπους στις Εθνικές Κατηγορίες, δηλαδή τον ΑΟ Κέρκυρα στη Σούπερ Λιγκ και τον Όλυμπο στη Δ' Εθνική.
Παράλληλα, όμως, η κίνηση αυτή των «κιτρινόμαυρων» δίνει κι ένα... ηχηρό χαστούκι στην ΕΠΟ, η οποία επιδεικνύει παντελή και προκλητική αδιαφορία για τα σωματεία της Δ' Εθνικής, μη δείχνοντας την παραμικρή έστω ευαισθητοποίηση για να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και στην κάλυψη των βασικών αναγκών για την επιβίωσή τους.
Έτσι, η Βολίδα αποχωρεί έχοντας το κεφάλι ψηλά. Η τέταρτη Κατηγορία ήταν γι' αυτήν οικονομικά ασύμφορη και «αφιλόξενη». Η απόφαση που πήρε η κερκυραϊκή ομάδα ήταν ασυνήθιστη και όχι ό,τι το καλύτερο, αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν αποκλείεται μάλιστα η ενέργεια αυτή να βρει και μιμητές, δεδομένου ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας είναι σχεδόν τραγική και ειδικά τα ερασιτεχνικά σωματεία ψυχορραγούν και αργοπεθαίνουν...
Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον πρόεδρο της Βολίδας, τον Γιάννη Βαρότση, μας ανέφερε ότι στη νέα σαιζόν η ομάδα θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει μια συντηρητική πορεία στην Α1' τοπική Κατηγορία, αλλά δεν θα στοχεύσει στον προβιβασμό στη Δ' Εθνική, και πως την άνοδο θα την κυνηγήσει εάν κι εφόσον στο μέλλον βελτιωθούν οι συνθήκες και βρεθεί λύση στο οικονομικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου